CENTRU DE CONSERVARE SI PROMOVARE A CULTURII TRADITIONALE

TABĂRA DE PICTURĂ ,,ICOANA CONTEMPORANĂ DIN ARDEAL” ediția a IX-a 2015

TABĂRA DE PICTURĂ ,,ICOANA CONTEMPORANĂ DIN ARDEAL” ediția a IX-a

,,SFINȚII APĂRĂTORI AI CREȘTINĂTĂȚII” PICTURĂ PE LEMN ȘI STICLĂ

Perioada:17-23 August 2015 , la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, str. Aurel Vlaicu, nr. 26 A, Sighişoara,

COMsliderUNICAT

Din data de 17-23 august 2015, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş (C.J.C.T.E.A), organizează la Mănăstirea ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” str. Aurel Vlaicu, nr 26A din SIGHIŞOARA, cea de-a IX-a ediţie a taberei de icoane „Icoana contemporană din Ardeal”.

Tema acestei ediţii este: Sfinți apărători ai creștinătății în pictură

Tehnica de lucru va fi tempera, acryl pictură pe lemn și pe sticlă

Pe toată durata acestei tabere se vor organiza activităţi artistice aplicative de creaţie iconografică care se vor desfăşura în trapeza mare a mănăstirii conform unui grafic stabilit pe zile. Aici artiștii vor viziona imagini şi materiale de specialitate si vor învăța sub îndrumarea metodistului prin demonstrații didactice practice metodele și tehnici de realizare corectă a unei icoane tradiționale pe lemn.

Aceste metode îi ajută pe artişti să conştientizeze importanţa actului creator, să indentifice şi să-şi dezvolte noţiunile esenţiale în creaţia tradiţională iconografică spre o mai bună și corectă înțelegere a icoanei tradiționale moștenite.

Artiștii vor picta în tehnica tempera cu emulsie de ou pe suport de lemn și suport de sticlă diferiți sfinți din arta iconografică universală precum și sfinți români, astfel fiecare ajungând a se evidenţia individual în stilul de lucru, linie şi culoare. Această tabără se dorește a fi o încununare a activității de la clasă o trecere de la studiul de atelier din cadrul școlii la cel monahal.

Lucrările realizate vor constitui cadrul material expozițional pentru expozițiile itinerante programate imediat ce tabăra va lua sfârșit.

Participanți:

Vor participa cu precădere cursanții clasei de iconografie din cadrul Școlii Populare de Arte din Tîrgu-Mureș și artiști iconari din județul mureș

 

Director-Manager, Iuliu Praja

Coordonator proiect, Călin Bogătean. ( www.calinbogatean.com)

afis tabara de icoane