CENTRU DE CONSERVARE SI PROMOVARE A CULTURII TRADITIONALE

REGULAMENT FESTIVAL-CONCURS DE INTERPRETARE A CÂNTECULUI POPULAR „MUREȘ, DORURILE TALE…”2018

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin şi Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin va organiza cea dea VI-a ediţie a Festivalului-concurs de interpretare a cântecului popular “Mureș, dorurile tale…”, manifestare culturală ce își propune să contribuie la  descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnografice ale judeţului Mureș.

Festivalul se va desfășura în mai multe etape:

  1. Inscrierile se vor face până la data de 27 septembrie 2018 pe baza fișei de înscriere, care se va trimite completată la adresa de email: creatiemures@yahoo.com
  2. Preselecția va avea loc în 28 septembrie 2018, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin, de la ora 1400, în prezența juriului festivalului.
  3. Anunțarea candidaților admiși în concurs -28 septembrie 2018, după deliberarea juriului.
  4. Concursul se va desfășura în data de 25 octombrie 2018, de la ora 1700, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin.
  5. Gala laureaților va avea loc în data de 26 octombrie 2018, de la 1700, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin.

   Concursul este deschis interpreţilor amatori, solişti de muzică populară din judeţul Mureş,  având vârsta cuprinsă între 16-25 ani.

Atât la preselecție cât și la concurs, fiecare concurent va interpreta două cântece:  unul fără acompaniament orchestral (o doină sau o baladă) şi unul cu acompaniament orchestral (cântec ritmat)  specific zonei pe care o reprezintă. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra populară a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, dirijată de profesorul Ioan Conțiu.

În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică. Un element important este prezentarea şi descrierea de către concurenţi a costumelor populare pe care le poartă.

Pe scena festivalului vor urca interpreți consacrați ai muzicii populare care vor încânta publicul spectator iubitor de folclor.

Coordonatorul artistic al acestui festival este Náznán Anna- coordonator artistic la Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Mureş.

Regulament Mures, dorurile tale 2018 bun

FISA DE INSCRIERE FESTIVAL MDT2018