CENTRU DE CONSERVARE SI PROMOVARE A CULTURII TRADITIONALE

EXPOZITIA ,,Târguri tradiționale de ieri și de azi” 17 MARTIE-17 APRILIE 2014

Afis-expo targuriTimp de o lună (în perioada 17 martie-17 aprilie 2014), la Galeria Mureș Mall din Tîrgu  Mureș, Piața Victoriei, nr. 14, etaj 1, poate fi vizitată expoziția de pictură organizată de Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș,(C.J.C.T.E.A) cu tema ,,Târguri tradiționale de ieri și de azi”.

Lucrările au fost realizate în cea de-a XXVII –a ediție a taberei  de pictură de la Sovata,  în perioada 19 – 26 octombrie 2013.

Tema  a fost exploatată, interpretată  și transpusă plastic după o documentare imagistică a târgurilor din localitățile: Dumbrava, Sînpetru de Cîmpie, Brîncovenești, Hodoșa, Miercurea Nirajului, Rîciu și Vătava.

În  lucrări, s-a  imortalizat imaginea târgului tradiţional de altă dată  și a celui  de astăzi, atmosfera de târg în ansamblul ei,  precum și  elementele specifice temei , și anume, personajele umane, animalele și obiectele de uz gospodăresc.

Picturile sunt creația următorilor participanți la tabără:

RODICA POP, NEAGOI SOFIA, CRISTINA PETRIA, VIOLETA PETICĂ, KULCSAR PÂRVU MARINA, KÁRT  KLÁRA, GHEORGHE POP, CRISTINA MUREŞAN, TAKÁCS JUDITH, BENKŐ ISTVÁN, RODICA VESCAN și CĂLIN BOGĂTEAN, referent la C.J.C.T.E.A, în calitate de coordonator artistic.

Vă așteptăm cu drag,

 

Director manager

                   Monica Mihaela Dohotariu

 

 

Întocmit: referent, Călin Bogătean

Verificat: șef secție, Vajda András