SCOALA POPULARA DE ARTE

Misiunea Școlii Populare de Arte

Viața culturală presupune înainte de toate, crearea de oportunități pentru asimilarea culturii de către toți membrii unei colectivități, ajută la înțelegerea spiritului unei comunităti și la definirea individului ca o sinteză a evenimentelor personale, istorice și culturale care au loc în mediul existențial.

Școala Populară de Arte își desfășoară activitatea în domeniul educației artistice ți estetice, fiind organizată în afara învățământului formal. Ca formă de învățământ artistic, școala populară de arte este concepută ca o alternativă la învățământul educațional clasic, întrucât sfera de cuprindere se adresează atât celor de vărsta școlară cât și adolescenților și celor maturi, indiferent de pregătirea lor profesională.

Școala noastră oferă tuturor celor interesați, posibilitatea de a urma cursuri la secțiile muzică, arte plastice și coreografie, cursuri care se predau individual sau colectiv, pe o durată de la 2 la 5 ani, în funcție de clasă aleasă.

Misiunea Școlii Populare de Arte este de a menține si crește nivelul învățământului artistic în domeniul educației permanente, al culturii tradiționale și al creației populare, asigurând cetățenilor județului Mureș, posibilitatea de a învăța la orice vârsta, într-un cadru educațional, organizat în alte forme decât cele specifice sistemului național de învățământ.

 

RAPORT activ 2012